COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tehnologiile de recunoaştere facială ar putea fi interzise în UE

Tehnologiile de recunoaştere facială ar putea fi interzise în UE

Comisia Europeană vrea impunerea unei interdicţii temporare asupra tehnologiilor de recunoaştere facială utilizate atîta de sistemele publice, cît şi în cele private.

Potrivit unui document al Comisiei, reglementările ar putea include „o interdicţie temporară pe utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiile publice”.

De asemenea, documentul stipulează faptul că: „utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială de către actorii privaţi şi publici, în spaţiile publice, va fi interzisă pentru o perioadă limitată (ex. 3-5 ani), timp în care poate fi identificată şi dezvoltată o metodologie fără cusur pentru evaluarea impactului acestei tehnologii, şi pentru dezvoltarea unor posibile măsuri de management ale riscurilor”.

Printre motivele pentru care Comisia ia în calcul acest plan au legătură cu regulamentul GDPR (General Data Protection Regulation). Potrivit acestuia, cetăţenii europen”Cetățenii au dreptul de a nu fi supuși unei decizii bazate doar pe procesarea automatizată” – există, însă, şi excepţii de la această regulă.


În situaţia în care proiectul se va şi concretiza, el ar putea stopA (temporar cel puţin) planurile unor state-membre care deja au luat în calcul implementarea acestei tehnologii la scară largă. Germania, de exemplu, intenţiona să introducă tehnologoa de recunoaştere facială în 134 de staţii de tren şi 14 aeroporturi. Iar Franţa are planuri de a permite implementarea tehnologiei în camerele video.

Comisia ar urma să publice versiunea finală a propunerii la sfîrşitul lunii februarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load