TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sydney, sufocat de incendiile grave de vegetație din Australia (FOTO)

Sydney, sufocat de incendiile grave de vegetație din Australia (FOTO)

Un nor gros de fum, provocat de incendiile grave de vegetație cu care se confruntă Australia, a acoperit orașul Sydney, înrăutățind calitatea aerului, declanșînd detectoarele de fum și reducînd drastic vizibilitatea.


Cursele efectuate cu feribotul au fost anulate, la fel și cele cu bărcile, iar fumul a dus chiar la evacuarea unor clădiri din întregul oraș.


Localnicii au descris situația ca fiind "apocaliptică" și "nebunească", informează BBC.


Mai mulți cetățeni din Sydney s-au plîns pe internet de probleme de respirație și unii oameni au spus că se sufocă din cauza fumului.


Nivelul calității aerului din Sydney se află de săptămîni întregi la nivelul "Periculos", din cauza celor 100 de focare care continuă să provoace distrugeri majore în statul New South Wales.


Cele mai apropiate incendii se află la o oră de mers cu mașina de zona metropolitană Sydney, unde locuiesc 5 milioane de oameni.


Ziua de marți a fost "cea mai rea de pînă acum", au scris pe rețelele de socializare mai mulți locuitori din Sydney. În zilele trecute, cenușa a căzut din cer.


În cel mai grav moment, nivelul poluării aerului a depășit de 11 ori nivelul "Periculos".


Autoritățile au sfătuit oamenii să rămînă în locuințe, iar mulți dintre cei care au ieșit din casă au purtat măști de față.


Internările în spitale au crescut cu 25% în ultima săptămînă din cauza numeroaselor cazuri de probleme respiratorii.


Elevii din școli nu au voie să iasă din clădire în timpul pauzelor, iar autoritățile au anunțat că aceasta este "cea mai lungă și mai răspîndită" perioadă de poluare a aerului din istorie.


Șase oameni au murit și peste 700 de case au fost distruse în incendiile din vegetație care devastează zone extinse din Australia începînd cu luna septembrie.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load