COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sute de zboruri anulate în Europa

Sute de zboruri anulate în Europa

Însoţitorii de zbor ai companiei aeriană germană Germanwings au început o grevă de trei zile la miezul nopţii de duminică spre luni, lansînd o acţiune menită să afecteze 180 de zboruri în perioada din preajma Anului Nou, informează Agerpres.

Eurowings, o filială a Lufthansa, actualizează periodic numărul zborurilor afectate de această grevă pe site-ul său web, scrie Noi.md cu referire la cotidianul.md.

Germanwings operează zboruri pentru Eurowings, iar aproximativ 30% din flota de 140 de avioane Eurowings aparţine Germanwings.


Circa 15% din zborurile Eurowings vor fi afectate, a declarat pentru dpa o purtătoare de cuvînt a companiei. „Din 1.200 de zboruri planificate în perioada de grevă, peste 1.000 vor fi operate”, a precizat aceasta.

Majoritatea zborurilor afectate de grevă sînt interne, dar unele legături către Austria şi Elveţia vor fi, de asemenea, perturbate.

Sindicatul echipajului de cabină Ufo a cerut vineri însoţitorilor de zbor să participe la această grevă începînd cu 30 decembrie.

Reglementările ce privesc munca part-time s-au aflat în centrul celei mai recente dispute care a dus la declanşarea acestei acţiuni de protest.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load