COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Secretarul general al NATO a propus Rusiei desfășurarea unor negocieri

7 iun. 10:10   În lume
992 0

Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg, a propus Moscova desfășurarea de negocieri în cadrul reuniunii Consiliului NATO — Rusia (NRC). Cuvintele sale sînt citate de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Politicianul a subliniat că întîlnirile NRC nu au avut loc de 19 luni. "Avem multe subiecte de discutat care răspund intereselor comune ale NATO și Rusiei", a spus el. Potrivit secretarului general, Alianța a propus părții ruse să organizeze o întîlnire cu mai mult de un an în urmă, dar încă nu a primit un răspuns pozitiv.

Stoltenberg a numit, de asemenea, principalele teme pe care NATO intenționează să le discute cu Moscova. Printre acestea, el a menționat discuția manevrelor militare pentru "prevenirea neînțelegerilor și a posibilei escaladări" și stabilirea nivelului necesar de transparență în activitățile militare ale părților.

"Relațiile dintre NATO și Rusia au atins acum cel mai scăzut nivel de la sfîrșitul Războiului Rece", a declarat secretarul general. El a concluzionat că cel mai bun mod de a reduce nivelul de tensiune este un dialog în format NRC.

La 1 iunie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova este gata să reia dialogul cu NATO — pentru a restabili Consiliul "Rusia — NATO", în timp ce contactul trebuie început cu armata. Diplomatul a anunțat, de asemenea, despre "planurile rău intenționate" pe care Alianța le are împotriva Rusiei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽