Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Rusia nu va împiedica exportul de cereale ucrainene prin Polonia. Afirmație

23 mai. 18:00   Război în Ucraina
1581

Rusia nu va împiedica exportul de cereale ucrainene prin Polonia, a promis purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

„Partea rusă a fost întotdeauna un exportator de cereale destul credibil. Ucraina a fost un exportator de cereale destul de sigur. Partea rusă nu împiedică Ucraina să exporte cereale pe calea ferată. Cînd eșaloanele cu arme vin din Polonia, nimeni nu-i împiedică să ducă înapoi cereale folosind aceleași eșaloane”, a spus secretarul de presă prezidențial.

Pe 20 mai, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut ca UE să ofere asistență Varșoviei în exportul de cereale ucrainene. El a menționat că Polonia ar putea oferi asistență întregii lumi, dar pentru aceasta, Uniunea Europeană ar trebui să-și asume o parte din costurile logistice pentru transportul cerealelor ucrainene.

Ministrul lituanian al Transporturilor, Marius Skuodis, a remarcat, la rîndul său, că pot apărea unele dificultăți la exportul de cereale din Ucraina prin țările baltice și Polonia. Potrivit acestuia, cantitatea de cereale care poate fi transportată este limitată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав