X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Rusia expulzează opt diplomaţi greci

28 iun. 13:45   Război în Ucraina
2138

Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia pentru Ucraina, transmite AFP, preluată de digi24.ro.

Ambasadorul grec la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă prin care a fost informat că diplomaţii expulzaţi au la dispoziţie opt zile pentru a pleca din Rusia.

Conform unui comunicat al diplomaţiei ruse, decizia este „consecinţa directă a acţiunilor ostile întreprinse de autorităţile greceşti”. Documentul menţionează „livrările de arme şi echipament militar” pentru Ucraina, precum şi expulzarea unor diplomaţi ruşi din Grecia.

Guvernul de la Atena a anunţat în aprilie expulzarea a 12 diplomaţi ruşi, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia începând din 24 februarie.

AFP observă că Grecia este, ca şi Rusia, o ţară majoritar ortodoxă, iar relaţiile bilaterale au rădăcini istorice, însă Atena s-a aliniat la poziţia aliaţilor occidentali şi a condamnat ferm agresiunea rusă împotriva Ucrainei.


Statele occidentale au expulzat în ultimele luni sute de diplomaţi ruşi, iar Moscova a reacţionat prin măsuri similare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав