TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Restricții în privința deplasărilor angajaților spre China

Restricții în privința deplasărilor angajaților spre China

Facebook și alte companii mari printre care producătorul de electronice LG și compania de servicii financiare Standard Chartered au decis să restricționeze deplasările angajaților către China.

Companiile aeriene au anulat de asemenea mai multe zboruri și au modificat calendarele de zbor în condițiile în care tot mai multe țări au emis avertizări de călătorie nu doar către provincia Hubei, de unde a izbucnit coronavirusul, dar și către restul Chinei continentale.

Statele Unite a avertizat luni că americanii ar trebui să "reconsidere" orice vizită în China, în timp ce Coreea de Sud și-a ridicat nivelul de avertizare de călătorie marți, recomandîndu-le cetățenilor să se abțină de la călătorii spre China.


Totodată, Facebook a devenit prima companie americană majoră care a anunțat, după avertismentul de călătorie emis de guvernul federal, că restricționează deplasările angajaților. Compania le-a cerut angajaților să renunțe la orice călătorie "non-esențială" către China continentală și le-a spus celor care au făcut deja deplasarea acolo să lucreze de acasă, potrivit unui purtător de cuvînt al companiei.

Producătorul sud-coreean de aparatură electronică LG a impus la rîndul său un embargo complet asupra călătorii spre China și le-a recomandat angajaților ce călătoresc în interes de afaceri acolo să se întoarcă cît mai rapid posibil, a precizat un purtător de cuvînt al companiei.

O altă companie sud-coreeană, producătorul de microcipuri SK Hynix, a spus că recomandă angajaților să evite deplasările "non-esențiale", în timp ce grupul bancar Standard Chartered a restricționat orice călătorie fie spre China continentală, fie spre Hong Kong.

Producătorul auto japonez Honda a anunțat că le-a recomandat angajaților să evite China, în timp ce Nissan Motor a spus că plănuiește să-și evacueze staff-ul și familiile lor din Wuhan prin intermediul unui zbor pus la punct de către guvernul japonez.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load