Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Refugiații ucraineni în Elveția – sînt introduse noi reguli de cazare în țară

22 apr. 07:50   Război în Ucraina
2492 0

Elveția a hotărît să reglementeze sistemul de cazare a cetățenilor ucraineni care au părăsit țara din cauza invaziei rusești și a războiului. Acum, refugiații nu vor putea alege independent în care dintre cele 29 de cantoane (regiuni) să se stabilească și la cine să se cazeze.

Secretariatul de Stat pentru Migrație (SEM), a declarat că scopul noilor reguli este de a găzdui refugiații ucraineni înregistrați, ținînd cont de capacitățile cantoanelor în baza principiului proporționalității, transmite Noi.md cu referire la rbc.ua.

După cum a menționat reprezentantul SEM, David Keller, la o conferință de presă joi, secretariatul dorește să "asigure o mai mare stabilitate atît pentru refugiați, cît și pentru autoritățile cantonale responsabile de bunăstarea socială și educație, pentru a evita o distribuție disproporționată a persoanelor care au nevoie de protecție."

Zurich, Basel și Berna, precum și Cantonul Ticino, întîmpină dificultăți în organizarea distribuției din cauza numărului mare de refugiați.

Oficialii au adăugat că familiile și grupurile create de refugiați vor putea rămîne împreună, iar restul vor fi distribuiți în toată țara în baza deciziei autorităților.


Dacă cineva va dori să schimbe cantonul, atunci autoritățile cantonale vor trebui să dea consimțămîntul pentru acest lucru, ținînd cont de principiul proporționalității.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав