COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Putin s-a adresat SUA din cauza situației în domeniul securității informaționale

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a îndemnat toate țările, inclusiv Statele Unite ale Americii, să-și asume angajamentele de a nu aplica primii lovitura cu utilizarea tehnologiilor informaționale, scrie ria.ru.

"Una dintre principalele provocări strategice ale modernității rămîne riscul unei confruntări pe scară largă în sfera digitală. Responsabilitatea specială pentru prevenire acesteia se află în jucătorii-cheie în domeniul securității informaționale internaționale”, se spune în declarația președintelui, care este dedicată un program complex de măsuri de reabilitare a cooperării ruso-americane în domeniul securității informațiilor internaționale și publicată pe site-ul Kremlinului.

În opinia șefului statului, Moscova și Washington trebuie să elaboreze și să semneze un document interguvernamental cu privire la prevenirea incidentelor în spațiul informațional — prin analogie cu Acordul în vigoare cu privire la prevenirea incidentelor în largul mării și în spațiul aerian de deasupra ei, care a fost încheiat între SUA și URSS în 1972.

În plus, părțile trebuie să asigure că nu vor interveni în treburile interne ale celuilalt, inclusiv în alegeri, inclusiv prin utilizarea tehnologiilor informaționale, a adăugat Putin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load