X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informațională

6 dec. 2016,, 14:45   Externe
2320 2
Vladimir Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informațională
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informațională a Rusiei.


Documentul susține, chiar de la început, că serviciile secrete ale “unor state” exercită o „influență pe plan informațional și psihologic” cu scopul de a submina suveranitatea și integritatea teritorială ale altor țări, relatează Moskovski Komsomoleț și Russia Today.

Potrivit aceluiași document oficial, sursele mass-media ruse sînt discriminate în afara țării, iar străinii manifestă de cele mai multe ori o atitudine „fățiș părtinitoare” față de politica Federației Ruse.

Extremismul și atacurile cibernetice asupra băncilor sînt de asemenea menționate în text, mai ales că recent hackerii ruși au lansat un atac cibernetic asupra Băncii Centrale a Rusiei.

Documentul arată o dezvoltare insuficientă a tehnologiei informației pe plan local, care duce la un nivel scăzut de implementare de software rusesc, lipsă de personal calificat, precum și conștientizarea slabă a cetățenilor în domeniul securității informațiilor.

Autorii doctrinei consideră extrem de periculoase tentativele „unor țări” de a domina spațiul informațional. Astfel, noua doctrină privind securitatea informațională a Rusiei propune dezvoltarea industriei rusești de IT și implementarea unui sistem de management autohton al segmentului rusesc de Internet.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?