X 
Criza energetică stiri: 1576
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3386

Prima reacție a UE după anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei

30 sep. 18:00   Război în Ucraina
2428 0

Uniunea Europeană a declarat vineri că a condamnat ferm anexarea de către Rusia a regiunilor ocupate din Ucraina, adăugînd că nu va recunoaște niciodată referendumurile „ilegale” organizate acolo și că își va înăspri sancțiunile pentru a crește presiunea asupra Moscovei, relatează Reuters.

Consiliul European a declarat în numele celor 27 de membri că subminarea intenționată de către Rusia a ordinii internaționale pune în pericol securitatea globală, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

„Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a conceput ca pretext pentru a continua această încălcare a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, nici rezultatele lor falsificate și ilegale”, se arată în comunicat.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene este ilegală și că terenurile ocupate vor rămîne parte a Ucrainei.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat vineri documente pentru anexarea a patru teritorii ucrainene la Rusia, în cadrul unei ceremonii televizate la Kremlin.


Rusia a declarat anexările regiunilor - Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson - după ce a organizat așa-zise „referendumuri” în zonele ocupate din Ucraina.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав