Prima femeie din lume cu hijab și burkini, în revista Sports Illustrated

30 apr. 2019,, 23:00   Război în Ucraina
2682 0

Modelul musulman Halima Aden a devenit prima femeie din lume care apare în ediția de costume de baie a revistei Sports Illustrated purtînd un hijab și un burkini, un costum de baie care îi acoperă complet corpul, relatează CNN.

Aden a scris istorie și în 2016, cînd a devenit prima concurentă de la Miss Minnesota, în SUA, care a intrat în competiție purtînd hijabul și a ajuns pînă în semifinalele concursului.

„Sînt atît de multe femei musulmane care simt că nu se potrivesc cu standardele uzuale ale societății privind frumusețea. Vreau doar ca ele să știe că e în regulă să fii diferită, poți fi frumoasă și dacă ești diferită”, declara Halima Aden în 2016.

După apariția în Sports Illustrated, Halima a declarat că nu s-a simțit niciodată cu adevărat reprezentată de femeile pe care le vedea în reviste sau la televizor. „Am crescut în SUA, dar nu m-am simțit niciodată reprezentată corect, pentru că răsfoiam reviste, dar nu vedeam niciodată o femeie purtînd hijabul”, a declarat ea.

Halima Aden este de origine somaleză și americană și a crescut într-o tabără de refugiați din Kenya, înainte să se mute cu părinții ei în SUA, la vîrsta de 7 ani. Pictorialul pentru Sports Illustrated, realizat de fotograful Yu Tsai, a avut loc pe plaja Watamu, din Kenya.


„Mă tot gîndesc că atunci cînd aveam șase ani eram în aceeași țară, dar într-o tabără de refugiați. Am trăit apoi visul american și m-am întors în Kenya să fac un pictorial într-una dintre cele mai frumoase regiuni de aici”, spune ea.

În martie, Halima Aden a mai fost protagonista unei premiere mondiale în lumea modei: ea a fost printre cele trei modele care au apărut pe coperta revistei Vogue Arabia, purtînd hijabul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?