TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poroșenko va pleca la Plahotniuc?

Poroșenko va pleca la Plahotniuc?

Fostul președinte al Ucrainei, liderul Partidului Solidarității Europene, Petro Poroșenko, s-a confruntat cu probleme serioase în țara sa și ar putea pleca în curînd la Londra pentru a-și vizita prietenul moldovean, Vladimir Plahotniuc.

O astfel de opinie a fost expusă pentru publicația Ukraine.ru de către directorul Centrului informațional-analitic „Perspectivă" Pavel Rudyakov, comentînd percheziţiile care au început la camaradul fostului președinte al Ucrainei, Yuri Biryukov, transmite Noi.md.


În plus, directorul Biroului de Investigații de Stat, Roman Truby, a anunțat un briefing privind efectuarea percheziţiilor la oficiali ai Ministerului Apărării – atît la domicilii, cît și în încăperile de servicii şi oficii.

Pavel Rudyakov este de părere că Poroșenko are personal cîteva direcții fundamentale, iar Biryukov este unul dintre aceste domenii, deoarece deține informații.

„Anume de aceea s-au apucat de el. De ce acum? Cred că chiar înainte de ziua alegerilor, 21 iulie, faţă de Poroşenko va începe o serie întreagă de „prezenturi” pe mai multe puncte, chiar dacă unele dine le vor fi mai puţin justificate din punct de vedere juridic. Şi aceste „prezenturi” îi vor reduce în cele din urmă ratingul, așa-numita „Solidaritate europeană" nu va reuși să depășească pragul de 5% pentru a accede în Rada Supremă și este posibil să plece la Londra pentru a-și vizita prietenul moldovean Vladimir Plahotniuc”, a declarat directorul Centrului informaţional-analitic „Perspectiva".

El a menționat că instanța l-ar putea trage la răspundere pe Petro Poroșenko, totuşi acum Biroul de Stat al Investigațiilor are o instrucţiune, susținută de o serie de ambasade serioase la Kiev pentru ca acțiunile să fie întreprinse. „Ei întreprind. Cred că acesta este doar începutul percheziţiilor senzaționale și așa mai departe”, a spus Pavel Rudyakov.

Potrivit informaților www.noi.md, Plahotniuc nu este în Londra, dar în Miami, SUA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load