Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 941

Poroșenko ar putea fi cercetat pentru trădare de patrie. Reacția avocatului

22 mai. 2019,, 11:30   Război în Ucraina
2181

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko ar putea fi cercetat pentru trădare de patrie. Dosarul a fost pornit de către Biroul Național de Investigații în legătură cu incidentul în strîmtoarea Kerci.

Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Biroului care anchetează crimele înalților funcționari.

Cazul este deschis la cererea fostului adjunct al șefului administrației prezidențiale, Viktor Ianukovici, avocatul Andrei Portnov.

Avocatul a cerut să fie inițiat o cauză în baza încălcărilor președintelui Poroșenko în legătură cu incidentul care a avut loc în timpul trecerii grupului de nave ucrainene prin strîmtoarea Kerci, pe 25 noiembrie 2018.

"Acțiunile lui Poroșenko au avut ca scop provocarea deliberată a Federației Ruse pentru acțiuni agresive de represalii și previzibile într-o situație tensionată, care a dus la pierderi în Marina Națională a Ucrainei", a afirmat avocatul.


Amintim că, în luna noiembrie, Moscova a reţinut trei nave militare ucrainene şi echipajele acestora în strîmtoarea Kerci din Marea Neagră, incident care a alimentat tensiunile existente deja între cele două ţări, după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав