X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Orășelul englezesc unde casele sînt strîmbe

5 iul. 2020,, 02:00   Război în Ucraina
2969 0

La aproximativ 100 de kilometri de Londra, în comitatul Suffolk, se află un orășel ce pare desprins din filmele de desene animate.

Asta, deoarece aproape fiecare dintre casele viu colorate din localitate este strâmbă. Construcțiile se sprijină una de alta, parcă încercând să evite prăbușirea, scrie incredibilia.ro.

Lavenham este un oraș medieval cu o istorie bogată, care s-a dezvoltat datorită comerțului cu lână. În secolele XV și XVI, așezarea era renumită pentru pânza albastră din lână pe care o confecționau localnicii.

La sfârșitul secolului XV, Lavenham se număra printre cele mai bogate orașe din Insulele Britanice, plătind mai mulți bani drept impozit decât orașe considerabil mai mari, precum York și Lincoln.


Orașul s-a dezvoltat atât de repede încât multe dintre case au fost construite în grabă, cu lemn încă verde. Pe măsură ce lemnul s-a uscat, bârnele s-au deformat, iar casele s-au înclinat în unghiuri neașteptate.

Din păcate, perioada de dezvoltare a așezării nu a durat mult. Refugiații olandezi care s-au instalat în Colchester au început să producă pânză mai ieftină, mai ușoară și mai la modă decât cea din Lavenham.

Industria țesăturilor din oraș s-a prăbușit, iar oamenii au rămas fără bani. Drept urmare, mulți localnici nu au mai avut bani pentru a-și reconstrui casele, așa că acestea au rămas așa cum erau.

Astăzi, tocmai aceste clădiri – care arată așa din cauza decăderii economiei locale – sunt atracția principală a orașului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав