Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Obiecte din Epoca de Gheață, descoperite în Anglia

7 iul. 2023,, 19:30   Externe
2383 0

Două topoare preistorice gigantice, dintre care unul are o lungime de aproximativ 30 de centimetri, au fost descoperite în sedimentele profunde din epoca glaciară din sudul Angliei.

Uneltele vechi de 300.000 de ani, plăci de silex cioplit pe ambele părți pentru a crea muchii zimțate, au fost găsite printre cele peste 800 de artefacte îngropate pe un versant de deasupra văii Medway din Kent.

Arheologii cred că aceste tipuri de unelte erau folosite de obicei pentru a măcelări sau jupui animale. Dar aceste topoare de mînă deosebite "sînt atît de mari încît este greu de imaginat cum ar fi putut fi ținute și folosite cu ușurință", spun specialiștii, transmite Noi.md cu referire la protv.ro.

Cel mai mare dintre cele două topoare de mână, care are o lungime de aproximativ 25 de centimetri, este unul dintre cele mai lungi găsite vreodată în Marea Britanie.

"Poate că îndeplineau o funcție mai puțin practică sau mai mult simbolică decît alte unelte, o demonstrație clară de forță și îndemînare", afirmă arheologii.


La acea vreme, situl din Medway Valley ar fi fost un teren de vînătoare de primă mînă, frecventat de căprioare, cai, precum și de elefanții și leii cu coada dreaptă, acum dispăruți, care trăiau în zonă.

Oamenii timpurii ar fi împărțit peisajul cu neanderthalienii, ale căror popoare și culturi abia începeau să apară în zonă. "În momentul de față, nu sîntem siguri de ce se făceau unelte atît de mari sau ce specie de oameni timpurii le făceau, acest sit oferă o șansă de a răspunde la aceste întrebări interesante", au mai spus arheologii.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?