OMS convoacă o reuniune de urgență, Trump ar putea trimite 2.000 de soldați în Polonia, iar Turcia a cumpărat deja sisteme antiaeriene S-400

OMS convoacă o reuniune de urgență, Trump ar putea trimite 2.000 de soldați în Polonia, iar Turcia a cumpărat deja sisteme antiaeriene S-400

OMS convoacă o reuniune după mai multe cazuri de ebola confirmate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri convocarea unei reuniuni a comitetului său de urgenţă pentru data de 14 iunie pe tema epidemiei de Ebola în R.D.


Congo, care s-a extins şi în ţara vecină, Uganda, informează AFP. Este cea de-a treia reuniune a comitetului de urgenţă din cadrul OMS de la debutul epidemiei, anul trecut în luna august, transmite Dcnews.ro.


'Comitetul se va reuni pe 14 iunie pentru a determina dacă epidemia constituie o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional'' - aşa cum a procedat în 2014 în cazul epidemiei de Ebola din Africa de Vest şi în 2016 pentru epidemia cu virusul Zika în America Latină - şi pentru a stabili ''ce recomandări ar trebui formulate pentru gestionarea situaţiei'', a precizat OMS într-un mesaj transmis către presă. Decizia finală revine însă directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Donald Trump ar putea trimite 2.000 de soldați americani în Polonia

Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea de a trimite 2.000 de soldaţi americani suplimentari în Polonia, dar a rămas evaziv în legătură cu o eventuală bază militară permanentă în această ţară, o iniţiativă care ar putea reaprinde tensiunile cu Moscova.


Primindu-l în Biroul Oval pe omologul său polonez Andrzej Duda, Trump a insistat asupra dorinţei sale de a întări prezenţa militară a SUA în această ţară din Europa de Est îngrijorată de acţiunile Rusiei, transmite Agerpres.ro.


Întrebat despre proiectele sale concrete, Trump a evocat cifra de 2.000 de soldaţi, precizînd că ei ar fi probabil transferaţi din Germania şi că nu este vorba de a trimite trupe suplimentare în Europa.

Tayyip Erdogan: Turcia a cumpărat deja sisteme antiaeriene S-400 din Rusia


Preşedintele turc Tayyp Erdogan a declarat miercuri că Turcia a cumpărat deja sisteme antirachete S-400 din Rusia şi speră ca acestea să fie livrate în luna iulie, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării din SUA, a declarat săptămîna trecută că Turcia va fi eliminată din proiectul F-35 dacă Ankara nu se va răzgîndi în ceea ce priveşte achiziţionarea sistemelor S-400.


Erdogan a mai adăugat că Ankara va trage la răspundere pe oricine va exclude Turcia din proiect.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load