COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Muntenegru a înăsprit condițiile de intrare în țară pentru turiști

13 sep. 18:15   În lume
1286 0

Autoritățile muntenegrene au înăsprit regulile de intrare pentru cetățenii străini, interzicînd accesul cu vaccinare parțială împotriva coronavirusului (una dintre cele două componente ale serului).

„Ministerul Sănătății din Muntenegru a decis să înăsprească măsurile anti-COVID în țară, acordînd prioritate imunizării, mai degrabă decît introducerii unei interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii. Astfel, pentru a intra în Muntenegru, turiștii străini vor avea nevoie de un certificat de vaccinare cu schema completă împotriva coronavirusului, finalizată cel tîrziu cu 14 zile înainte de călătorie. Vaccinarea parțială sau vaccinarea cu una dintre cele două componente ale vaccinului nu va mai fi valabilă”.

Potrivit publicației, noile reguli vor fi în vigoare pînă pe 24 septembrie, cu posibilitatea revizuirii. Măsura nu se aplică copiilor sub 18 ani.

Pentru călătorii nevaccinați, regulile de intrare în Muntenegru nu s-au schimbat. Aceștia pot veni cu un certificat care atestă rezultatul negativ al unui test

PCR pentru coronavirus, efectuat nu mai devreme de 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, se acceptă un test rapid antigen efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de călătorie sau dovada că persoana a avut COVID-19, dacă au trecut cel puțin 14 zile și nu mai mult de 180 de zile de la ultimul test PCR pozitiv.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X