X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Stare de alertă epidemiologică în România

5 feb. 09:00   Externe
2311 0

România a instituit stare de alertă epidemiologică din cauza creșterii numărului de cazuri de gripă. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în șapte zile au fost înregistrate mai multe cazuri în comparație cu media perioadei similare din ultimii cinci ani.

Ministrul a menționat că, deocamdată, nu se impun restricții, dar că în spitale și școli va fi organizat triajul zilnic pentru depistarea precoce a cazurilor de gripă și alte recomandări pentru menținerea sub control a gripei.

În săptămîna 22-28 ianuarie, în România, au fost raportate peste 133 000 de cazuri de infecții respiratorii, ceea ce este cu peste 35 la sută mai multe cazuri în comparație cu perioada similară de anul trecut, cînd au fost raportate sub o sută de mii, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Potrivit datelor publicate de Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile de la București, numărul cazurilor de gripă crește cu 30 la sută în fiecare săptămînă și a ajuns la peste nouă mii în ultimele șapte zile.

Înn ceea ce privește Republica Moldova, Agenției Naționale de Sănătate Publică a menționat că, în perioada 22–28 ianuarie 2024, numărul de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a crescut cu 30 la sută față de săptămîna precedentă.


În total, au fost înregistrate 10 350 de cazuri, dintre care 60 la sută printre copii.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?