COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Proteste în Europa. Oamenii contestă restricțiile din valul 4

13 sep. 11:15   În lume
1809 0

Noi proteste în Europa. Zeci de mii de oameni contestă măsurile impuse în valul 4 al pandemiei. La Paris, nu au lipsit incidentele violente, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Peste 2.000 de oameni au ieşit în stradă, în Turcia, nemulţumiţi de măsurile care vin odată cu valul 4 al pandemiei. Guvernul cere dovada vaccinării sau un test COVID negativ pentru toţi cei care merg cu avionul, autocarul sau trenul. Regula se aplică şi pentru concerte cu un număr mare de participanţi sau spectacole de teatru.

Şi la Paris au avut loc incidente, iar violenţele nu au lipsit. Astfel, autorităţile au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene. Cîţiva oameni au fost reţinuţi de Poliţie.

Peste 120.000 de persoane au protestat sîmbătă în Franţa împotriva certificatului digital COVID. Duminică, în schimb, protestele au luat o întorsătură gravă. Manifestanţii au devenit violenţi.

Poliţia a arestat 85 de persoane după izbucnirea protestelor, iar trei oameni ai legii au fost răniţi în timpul manifestaţiilor.


„Sper că autorităţile vor retrage certificatul de vaccinare şi în acelaşi timp sper că nu vor impune obligativitatea vaccinării pentru toţi cetăţenii. Consider că este alegerea mea, este corpul meu”, a reacţionat unul dintre manifestanţi.

Şi la Viena, mii de protestatari au ieşit în stradă. Încă din luna mai, austriecii se opun măsurilor luate de guvern. Ei trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării în hoteluri, restaurante, săli de sport, muzee şi evenimente culturale.

Austria a fost printre primele ţări europene care a introdus Green Pass-ul. Pînă în prezent, aproape 60% din populaţie este complet vaccinată. Ţara a înregistrat aproximativ 11.000 de decese de la începutul pandemiei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽