X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Ministerul de Externe ucrainean: „Rusia nu ar trebui să-și dicteze condiții pentru negocieri”

14 noi. 2022,, 15:15   Război în Ucraina
1330 0

Rusia nu-și poate dicta condițiile pentru negocierile cu Ucraina privind sfîrșitul războiului.

Acest lucru se precizează în comentariile reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko, transmite „Adevărul european”.

„Rusia nu este în poziția de a-și dicta condițiile. Formula de pace a Ucrainei rămîne neschimbată: încheierea imediată a războiului, retragerea tuturor trupelor ruse, restabilirea integrității teritoriale ucrainene, compensarea prejudiciului cauzat și asigurarea unor garanții efective că agresiunea nu se va repeta. În alte condiții, obținerea unei păci durabile va fi imposibilă", a spus Nikolenko.

Anterior, RIA Novosti a emis o declarație a Ministerului de Externe al Rusiei, în care se spunea că „Rusia nu acceptă precondiții privind Ucraina, inclusiv cererea de retragere a trupelor, iar în dialog trebuie luată în considerare situația de pe teren”.

Presa a relatat că unii oficiali americani și occidentali cred din ce în ce mai mult că nici Ucraina, nici Rusia nu vor putea să-și atingă obiectivele declarate în război, așa că iau în considerare iarna care vine, cînd ostilitățile vor încetini, ca fiind momentul începerii negocierilor diplomatice intre parti.


În același timp, interlocutorii americani recunosc că a pune Ucraina și Rusia la masa negocierilor nu va fi o sarcină ușoară, iar ambele părți se bazează probabil pe o încetinire a ostilităților în timpul iernii, ca un moment pentru a-și regrupa și a-și recalifica forțele pentru a fi pregătite pentru o ofensivă în primăvara anului 2023.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий