X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Guterres: „Pacea dintre Ucraina și Rusia trebuie restabilită doar pe baza Cartei ONU”

13 noi. 2022,, 10:45   Război în Ucraina
1684 1

Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, consideră importantă crearea condițiilor pentru reluarea negocierilor dintre Ucraina și Rusia în vederea încheierii războiului, cu condiția restabilirii integrității statului ucrainean în cadrul granițelor recunoscute internațional.

Așadar, Guterres a subliniat „poziția clară a ONU față de Ucraina”, răspunzînd la o întrebare a jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă la Phnom Peni (Cambogia), în cadrul summitului ONU-Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

"În principiu, poziția noastră în cadrul Națiunilor Unite este clară. Ce s-a întîmplat în Ucraina, invazia în Ucraina a fost o încălcare a Cartei. A fost o încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei", a spus el.

Totodată, Guterres a atras atenția asupra importanței creării condițiilor pentru „restabilirea treptată a dialogului dintre Ucraina și Rusia, care va duce la un viitor în care să domnească pacea”.

Secretarul general al ONU a precizat că nu este vorba despre „orice pace”, ci pe baza Cartei ONU, care presupune restabilirea completă a integrității teritoriale a Ucrainei.

„Nu orice pace – o pace bazată pe valorile Cartei ONU și o pace bazată pe dreptul internațional”, subliniază Guterres.

Anterior, reprezentantul SUA la ONU a spus că Ucraina trebuie să stabilească cînd va fi pregătită pentru negocieri de pace în conformitate cu Carta ONU.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий