Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Ministerul chinez de Externe a numit vizita lui Xi Jinping în Rusia drept o "vizită a păcii"

17 mar. 16:45   Război în Ucraina
1549 0

Vizita președintelui chinez Xi Jinping în Rusia, programată pentru 20-22 martie, va fi o "vizită a păcii", China intenționează să joace un rol constructiv în rezolvarea crizei din Ucraina.

Despre acest lucru a declarat vineri purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

"Această călătorie va fi o "vizită a păcii". În ceea ce privește criza ucraineană, China va lua o poziție obiectivă asupra acesteia, vom juca un rol constructiv pentru a promova discuțiile de pace", a spus el la un briefing.

Potrivit diplomatului chinez, Beijingul și Moscova intenționează să consolideze cooperarea, care nu va fi îndreptată împotriva niciunei terțe părți. El a reamintit că China și Rusia nu încearcă să creeze o alianță și nu vor contribui la consolidarea confruntării cu alte țări.

Wang Wenbin a menționat, de asemenea, că RPC și Federația Rusă "promovează democratizarea relațiilor internaționale" și "contribuie la dezvoltarea globală prin îmbunătățirea sistemului de guvernare globală”.

Wang Wenbin a mai spus că această vizită va contribui la promovarea cooperării strategice și practice între Rusia și China.

"Ea va crea noi stimulente pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări", a spus el în cadrul briefingului.

Potrivit diplomatului chinez, în timpul vizitei viitoare, Xi Jinping va discuta detaliat cu președintele rus Vladimir Putin "probleme globale și regionale importante". Wang Wenbin a menționat că, în condițiile creșterii instabilității pe arena internațională, relațiile menținute de Moscova și Beijing "au o mare importanță și influență, depășind cu mult formatul bilateral”.

"Vizita de stat a lui Xi Jinping în Rusia va fi o călătorie prietenoasă, va consolida și mai mult încrederea reciprocă între China și Federația Rusă. Acest lucru va contribui la promovarea cooperării dintre cele două țări în toate direcțiile", a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe.

Potrivit acestuia, relațiile chino-ruse vizează dezvoltarea globală și nu sunt supuse interferențelor, precum și amenințărilor din partea țărilor terțe.

"China și Federația Rusă mențin relații deschise și oneste, <...> acestea vizează creșterea bunăstării popoarelor celor două state, promovarea dezvoltării globale, nu sunt supuse ingerințelor, precum și amenințărilor din partea unei terțe părți", a spus el la un briefing, comentînd informațiile conform cărora RPC "oferă sprijin militar Rusiei și o ajută sistematic să ocolească sancțiunile".

Potrivit diplomatului chinez, Beijingul consolidează relațiile cu alte state, inclusiv cu Federația Rusă, pe principiile egalității și respectului reciproc. În ceea ce privește exportul de arme, Wang Wenbin a menționat că autoritățile chineze iau o "poziție prudentă și responsabilă" cu privire la această problemă.

După cum a anunțat anterior serviciul de presă al Kremlinului, Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie 2023, la invitația lui Putin.

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий