Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Mass-media: Netanyahu a criticat acțiunile lui Lapid și Gantz în privința Rusiei

27 iul. 08:45   Război în Ucraina
1650

Fostul prim-ministru israelian și liderul partidului de opoziție Likud, Benjamin Netanyahu, a criticat acțiunile actualului șef al Guvernului Yair Lapid și ale ministrului Apărării, Beni Gantz, în privința Rusiei, spunînd că acestea pun în pericol securitatea țării. Despre acest lucru a anunțat miercuri Canalul 12 al televiziunii israeliene.

"Sîntem în mijlocul unei crize periculoase în relațiile dintre Rusia și Israel. Putem și trebuie să ieșim din această criză", a declarat Netanyahu pe site-ul postului TV. - De mulți ani construim relații chibzuite, echilibrate și responsabile cu Rusia. Recent, am fost îngrijorat de faptul că ceea ce am construit de ani de zile se prăbușește în fața ochilor noștri în cîteva săptămîni."

Potrivit lui, relațiile dintre țări s-au deteriorat din cauza "unei combinații de diletantism, iresponsabilitate și aroganță" a elitei politice. În acest context, fostul prim-ministru i-a cerut lui Lapid și Gantz să-și reconsidere poziția față de Rusia. "Dacă criza nu va fi rezolvată imediat, acest lucru ar putea duce la daune grave securității noastre", a adăugat Netanyahu.

Ca răspuns la aceste declarațiile, Gaetz a scris pe Twitter că " guvernul Israelian se comportă responsabil și hotărît, protejînd interesele statului Israel și ale poporului evreu". La rîndul său, purtătorul de cuvînt al lui Lapid a menționat că problema identificată de fostul prim-ministru se află sub jurisdicția guvernului, iar pentru a rezolvarea acesteia ar trebui folosite canalele guvernamentale, dar nu "declarațiile nefondate în mass-media”.

Potrivit canalului TV, declarațiile lui Netanyahu au fost făcute pe fondul posibilei lichidări în Rusia a Agenției Evreiești pentru Israel "Sohnut".


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав