X 

Macron anunță mobilizare pentru a ajuta Ucraina: „Nu vom uita nici de Moldova”

24 noi. 2022,, 10:45   Război în Ucraina
2480 0

Președintele Franței Emmanuel Macron anunță că în decembrie, comunitatea internațională va oferi suport Ucrainei și Republicii Moldova, în legătură cu întreruperile masive ale energiei electrice din ambele țări, transmite newsmaker.

„Odată cu apropierea iernii, vom mobiliza sprijinul internațional pentru Ucraina pe 13 decembrie pentru a ajuta această țară să rămînă rezistentă și pentru a-și garanta accesul la energie”, a scris Macron, pe Twitter. Tot el a adăugat: „Nu vom uita nici de Moldova, care a fost afectată de tăierile de apă și electricitate”, a conchis oficialul francez.

Menționăm că pe 23 noiembrie, au avut loc noi atacuri masive cu rachete asupra infrastructurii din regiunile Kiev, Vinnița, Lvov, Kirovograd și altele. În regiunea Odessa, energia electrică a fost deconectată complet. Odată cu aceasta, și în Moldova lumina s-a deconectat. Și aceasta, din cauza că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sînt interdependente, iar situația critică din Ucraina a provocat deconectarea automată a liniei de tranzit.

La Bălți și la Chișinău s-au oprit troleibuzele, s-au deconectat semafoarele, au apărut probleme de conexiune la operatorii de telefonie mobilă, în capitală s-au înregistrat ambuteiaje, în unele sectoare a fost sistată furnizarea apei și au apărut probleme cu privire la încălzirea centralizată.

În dimineața zilei de 24 noiembrie, întreprinderea „Premier Energy” a anunțat că mai rămîn fără energie electrică aproximativ 10 mii de consumatori din Republica Moldova.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?