Criza energetică stiri: 1536
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3384

31 de raioane din țară au fost deja reconectate la energia electrică

23 noi. 20:44   Societate
1778 0

Începînd cu ora 18:32, Moldelectrica a permis reconectarea fiderelor (linii electrice) de plecare, astfel că dispeceratul şi echipele operatorului de distribuție împreună cu cel al Moldelectrica continuă reconectarea la reţeaua de medie tensiune a consumatorilor finali, informează Premier Energy.

Între timp, MAI anunță că 31 de raioane din țară au fost deja conectate la energie electrică, din acestea 13 sînt conectate parțial, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Sînt depuse toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice în cel mai scurt timp posibil”, menționează reprezentanții furnizorului de energie.

În doar 4 inspectorate de poliție din țară nu este încă energie electrică, autoritățile lucrează la soluționarea problemei. Dispeceratele de poliție funcționează în regim normal.

La moment, municipiile Chișinău și Bălți sînt conectate parțial.


În Capitală, încă se circulă cu dificultate. „Au fost înregistrate tamponări ușoare. La fluidizarea traficului rutier per țară sunt implicați 250 de polițiști, dintre ei 112 sunt implicați în Capitală”, se arată într-un comunicat al MAI.

Poliția împreună cu carabinierii asigură paza obiectivelor strategice cu efective sporite.

Cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe teritoriul Ucrainei. Serviciile 112 sunt asigurate integral, la fel și în cazul intervențiilor la situații excepționale.

Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în regim normal, la fel și Biroul Migrație și Azil, și centrele de cazare.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав