COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7242

Lukașenko a vorbit despre pericolul izbucnirii unui război mondial în cazul unui conflict în Belarus

26 mai. 15:20   În lume
1679 8

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a avertizat despre pericolul unui război mondial în cazul unui conflict armat în Belarus. El a făcut această declarație miercuri în cadrul întîlnirii cu parlamentarii, membrii Comisiei Constituționale și reprezentanții organelor administrației de stat.

Liderul belarus a îndemnat marele puteri străine să nu încerce să destabilizeze situația din țara sa. "Fac apel către întreaga comunitate mondială: nu are rost să scuturați Belarus!", a citat agenția BelTA cuvintele lui Lukașenko.

"Suntem o țară mică, dar vom răspunde în mod adecvat. În lume există exemple similare. Iar înainte de a face mișcări bruște, amintiți-vă că Belarus este centrul Europei. Și dacă va izbucni ceva aici, acesta va fi un alt război mondial", a declarat Lukașenko, citat de agenție.

El a adăugat că, în caz de agresiune externă, Belarus nu mizează pe cîștigarea războiului, dar forțele armate ale țării vor putea provoca daune inacceptabile inamicului, așa cum prevede în doctrina militară. "Este scris în documentele militare. Prin urmare, înainte de a zăngăni cu armele la granița noastră, ar trebui de gîndit", a spus Lukașenko.

Lukașenko a îndemnat să nu fie permisă divizarea societății pe fondul acțiunilor provocatoare îndreptate împotriva republicii.


"După cum arată evenimentele din ultimele două zile, nu ne vor permite să trăim în pace. Vor provoca și vor acuza, îngenunchea, distruge. Dar trebuie să rezistăm. Unitatea cetățenilor este deosebit de importantă pentru Belarus acum. Nu putem permite societății să se divizeze din orice motiv. Național, religios sau de altă natură. În același timp, la nivel de conducere, trebuie de extins oportunitățile de auto-realizare a cetățenilor patrioți activi, de transformat în colaboratori ai statului", citează cuvintele lui Lukașenko ziarul "Беларусь сегодня".
El a subliniat că aparatul de stat în aceste condiții ar trebui să funcționeze "mai organizat și mai decisiv ca oricînd, realizînd sarcinile pe care le-am stabilit la cea de-a VI-a ”Adunare populară din Belarus". "Trebuie să putem răspunde la orice schimbare, dar în așa fel încît să nu deviem de la cursul de bază", a spus președintele Belarusului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽