Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Legiuitorii din Florida au privat Disney de statutul fiscal special dupa aproape jumatate de secol

22 apr. 2022,, 21:00   Externe
3128 0

Masura este considerata in general ca o razbunare pentru opozitia Disney fata de asa-numita lege "Don't Say Gay". Semnata de guvernatorul Ron DeSantis, aceasta interzice profesorilor din scolile primare sa discute despre orientarea sexuala, informează Noi.md cu referire la orange.ro.

Joi, la indemnul republicanului, Camera de Stat a adoptat un proiect de lege care ar retrage companiei puterea aproape totala pe care o are asupra districtului special in care se afla parcul sau tematic. Proiectul fusese deja adoptat de Senat.

Cunoscut sub numele de Reedy Creek Improvement District, acesta a fost creat printr-o intelegere din 1967 intre stat si Walt Disney Company.

Guvernatorul DeSantis precizase anterior ca va promulga masura. In urma votului, districtul special al Disney va fi dizolvat la 1 iunie 2023.

Disney nu oferit comentarii.


Statutul sau special a permis efectiv companiei sa functioneze cu propriul guvern municipal, cu propriul consiliu de supraveghere si departament de pompieri, si putea chiar sa isi construiasca propriul aeroport sau propria centrala nucleara, daca dorea.

Acest statut i-a oferit gigantului din domeniul divertismentului libertatea de a scapa de aproape orice interventie birocratica timp de o jumatate de secol si se crede ca l-a scutit de zeci de milioane de dolari in taxe si impozite. Este o parte a motivului pentru care Disney a ales sa isi construiasca parcurile tematice in Florida, unde a devenit cel mai mare angajator privat al statului, cu aproximativ 80.000 de locuri de munca.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?