X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Cuba a dejucat un complot terorist

10 dec. 2023,, 17:40   Externe
2933 0

Cuba a anunţat sîmbătă-seara că a dejucat un complot terorist pus la cale în Florida de sud, după ce un bărbat suspect ar fi sosit pe insulă cu un jetski.

Ancheta rezultată, despre care presa de stat a spus că este încă în desfăşurare, a susţinut că acest complot este legat de cel puţin două grupuri, pe care Cuba le-a etichetat drept entităţi teroriste.

Unul dintre bărbaţii arestaţi, care a apărut la ştiri, dar a cărui identitate nu a fost clară, era înarmat cu mai multe arme de mînă şi muniţie, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Bărbatul, un cubanez cu reşedinţa în Florida, a intrat ilegal în Cuba cu un jetski, pe care l-a abandonat apoi într-o mlaştină, înainte de a se îndrepta pe uscat spre centrul Cubei.

Acesta a încercat apoi să-i recruteze pe alţii pentru a ajuta la comiterea actelor de violenţă, incendiere şi vandalism, înainte de a fi arestat, potrivit raportului. Presa de stat a declarat că alţi cîţiva cubanezi, care locuiesc atît în Florida de Sud, cît şi în Cuba, sînt investigaţi pentru implicarea lor în presupusul complot.


6
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?