COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7927

La Yalta a fost decretat regimul de urgență (VIDEO)

18 iun. 2021,, 15:10   În lume
1437 0

Vineri la Yalta a fost decretat regimul de urgență în legătură cu inundațiile provocate de ploile abundente. Potrivit șefului administrației orășenești Ianina Pavlenko, autoritățile au început evacuarea locuitorilor.

„În acest moment, la Yalta a fost declarat regimul de urgență. Rîurile s-au revărsat. Partea centrală a orașului este inundată. Evacuăm oamenii", a spus Pavlenko.

Potrivit ei, cantitatea de precipitații căzute în ultimele 11 ore este de peste 90 mm. „Două rîuri care trec prin centrul orașului s-au revărsat. În acest moment, am blocat complet intrarea în oraș, deoarece situația este astfel încît acum fluxul necontrolat de apă ia mașinile, oamenii. Victime nu au fost înregistrate”, a spus Pavlenko.

Ea a îndemnat șefii întreprinderilor care nu fac parte din categoria celor cu ciclul de producție neîntrerupt să-și lase angajații să plece acasă.

Pe pagina autorităților orașului Yalta de pe Facebook se arată că primăria a anunțat campania de colectare a hainelor și încălțămintei pentru victimele inundațiilor; pe teritoriul municipalității au fost organizate trei puncte de încălzire.


În grupurile de pe rețelele de socializare, utilizatorii postează fotografii și videoclipuri cu străzile din Yalta,în care se arată că apa ajunge la capota mașinilor sau chiar le răstoarnă. Anterior, s-a raportat că circulația transportului public a fost suspendată.

De asemenea, autoritățile de la Yalta au blocat complet intrarea în centrul orașului, care a fost inundată. „Centrul orașului este complet închis. Am închis intrarea în oraș, în zona cinematografului Oktiabri. Pentru a evita blocajele de trafic pe autostradă și a curăța fluxurile de noroi am trimis acolo împreună cu Avtodor și marile companii de construcții echipamente care vor curăța drumurile”, a spus Pavlenko.

În oraș au fost trimise pompe suplimentare pentru evacuarea apei, toate serviciile comunale funcționează în regim de urgență, a menționat ea. În același timp, în școlile orașului continuă examenul de stat unificat (ЕГЭ - nota red.). „Situația este sub control, copiii vor fi evacuați cu echipament militar. În prezent, Garda Rusă ne ajută în furnizarea de echipament militar, am apelat și la comandantul Flotei Mării Negre [Igor Osipov], ni se oferă, de asemenea, transport militar care va circula în toată regiunea și va evacua oamenii cu haine ude pentru a fi transportați în punctele de încălzire”, a spus șefa administrației.

Potrivit ei, apa a ajuns deja la cinci metri pînă la clădirea administrației orașului. „În mod manual am oprit curentul electric în locurile în care sînt posibile scurtcircuite; din păcate, există o mulțime de astfel de străzi. <...> Toate serviciile sînt pe loc, vor activa atît timp cît este necesar pentru a rezolva toate problemele care au apărut în oraș”, a adăugat Pavlenko.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X