Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Kremlinul a reacționat la declarațiile Kievului despre pregătirea sa pentru negocieri

18 ian. 13:30   Război în Ucraina
2680 0

Ucraina exclude pentru sine posibilitatea negocierilor cu Rusia, judecînd după legislația ucraineană.

Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin Dmitri Peskov într-un interviu acordat RIA Novosti.

Astfel, Kremlinul a reacționat la declarația secretarului de presă al președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, Serghei Nikiforov, potrivit căreia Kievul nu refuză dialogul cu Moscova și este gata să ia în considerare serios reluarea negocierilor cu respectarea principiilor universale ale dreptului internațional.

„Dar, judecînd după lege, Ucraina, din punct de vedere juridic, exclude posibilitatea negocierilor”, a răspuns purtătorul de cuvînt al lui Putin omologului său ucrainean.

În ajun, secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, a spus că Ucraina este gata să ia în considerare serios reluarea negocierilor cu Rusia, sub rezerva principiilor universale ale dreptului internațional.


„Ucraina nu refuză negocieri. Dar Ucraina spune că aceste negocieri ar trebui să se bazeze pe un anumit număr de principii”, a spus el.

Nikiforov a explicat că acestea sînt principii universale ale dreptului internațional, inclusiv respectarea Cartei ONU, respectarea integrității și suveranității teritoriale, statul de drept, compensarea daunelor și garanțiile că un astfel de conflict nu va avea loc în viitor. Potrivit acestuia, principiile pe care le-a enumerat sînt de bază și potrivite pentru orice situație.

„Dacă negocierile se bazează pe aceste principii, Ucraina, cred, va lua în considerare posibilitatea unor astfel de negocieri foarte și foarte serios”, a conchis el.

La rîndul său, fostul prim-ministru al Ucrainei Nikolai Azarov a spus că Kievul va fi pregătit pentru negocieri doar dacă Statele Unite vor lua decizia corespunzătoare. El a numit poziția actuală a Kievului absurdă, explicînd că există o interdicție legală a negocierilor în Ucraina. Azarov a atras atenția asupra faptului că Zelenski propune desfășurarea negocierilor pe baza ONU, propunînd „cîteva 10 puncte absolut nerealiste”.

6
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?