X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Kremlinul a exclus un atac asupra țintelor pașnice în localitatea de lîngă Odessa

1 iul. 17:25   Război în Ucraina
2017 0

Armata rusă în timpul operațiuni speciale din Ucraina nu lovește obiectele de infrastructură civilă, a declarat reporterilor purtătorul de cuvînt al Președinției, Dmitri Peskov, după datele despre o rachetă care a lovit o clădire rezidențială din regiunea Odessa.

"Vreau să vă reamintesc încă o dată cuvintele președintelui și comandantului-șef al Federației Ruse că forțele armate ale Federației Ruse nu atacă obiecte civile și infrastructură civilă în timpul operațiuni militare speciale", a spus el.

"În același timp, ele atacă depozite de muniție militară, întreprinderi unde se pregătește și se repară echipament militar, depozitarea munițiilor, locuri de concentrare, instruire și antrenare a mercenarilor, inclusiv elemente străine și naționaliste", a adăugat Peskov.

După cum s-a anunțat anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei a condamnat atacul cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale și a unui centru de recreere din Sergheevka, Regiunea Odessa, în care au fost uciși mai mulți oameni, inclusiv copii.

"Sîntem îndurerați de faptul că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii din cadrul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova a fost ucis, iar alți 5 angajați au fost răniți", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.


Precizăm că, conform informațiilor deținute de portalul Noi.md, printre victimele bombardamentelor efectuate la sanatoriul din Sergheevka nu există cetățeni moldoveni. De regulă, majoritatea angajaților acestor instituții sunt localnici.

Centrul de reabilitare menționat anterior care aparține Republicii Moldova nu funcționează de la începutul pandemiei.

Amintim că astăzi, 1 iulie, la aproximativ ora unu dimineața, trei rachete Kh-22 au lovit o clădire rezidențială și un centru de recreere din satul Sergheevka, raionul Belgorod-Dnestrovsk.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав