Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Comentariul MAEIE privind atacul asupra sanatoriului de la Sergheevca: Ce se știe despre victime

1 iul. 17:43   Societate
3569

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă atacul cu rachete asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii.

„Deplîngem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit, iar alți 5 angajați au fost răniți”, se arată în mesajul MAEIE.

Precizăm că potrivit informațiilor de care dispune Noi.md, printre victimele exploziei produse la sanatoriul de la Sergheevca nu sînt cetățeni moldoveni, majoritatea angajaților instituției fiind localnici.

Totodată, Centrul de reabilitare ce aparține R.Moldova nu mai activează de la începutul pandemiei.

Menționăm că astăzi, 1 iulie, în jurul orei 1 noaptea, trei rachete Kh-22 au lovit un bloc de apartamente și o bază de odihnă din Sergheevca, raionul Belgorod-Dnestrovski.


În regiunea Odesa din Ucraina a fost denunțat doliu pentru cei care au murit în urma atacului cu rachete asupra regiunii Belgorod-Dnestrovski. Acesta este declarat pentru 2 iulie. Kremlinul a exclus o lovitură asupra țintelor pașnice, după informații despre bombardamente în apropiere de Odesa. Armata rusă. în timpul operațiunii speciale în Ucraina, nu lovește infrastructura civilă, a declarat reporterilor purtătorul de cuvînt al președintelui, Dmitri Peskov, după informații despre o rachetă care a lovit un bloc de locuit din regiunea Odesa.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав