COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Rusia va fi interzisă vînzarea smartphonurilor și computerelor cu soft străin

În Rusia va fi interzisă vînzarea smartphonurilor și computerelor cu soft străin

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care interzice vînzarea în Rusia a smartphone-urilor sau calculatoarelor care nu sînt echipate cu programe sau aplicaţii ruseşti preinstalate, relatează AFP.

Legea, care va intra în vigoare la 1 iulie 2020, este prezentată de către autorităţi ca un mijloc de a promova companiile de tehnologie ruseşti în faţa concurenţei străine.

Conform textului de lege publicat pe portalul oficial rus, „consumatorul trebuie să aibă posibilitatea să folosească anumite tipuri de produse tehnologice cu programe ruseşti preinstalate”.


Textul precizează că guvernul va crea acum o listă de dispozitive vizate de această lege, care ar urma să includă telefoanele, calculatoarele şi televizoarele inteligente. Guvernul rus va stabili de asemenea o listă de aplicaţii care vor trebui preinstalate de fabricanţi.

În Rusia, această măsură controversată a fost supranumită ‘Legea anti-Apple’, producătorul american care a refuzat mereu să preinstaleze alte aplicaţii decît ale sale pe dispozitivele pe care le vinde.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load