COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Forțele Armate Ucrainene au primit un nou lot de rachete

26 oct. 08:45   În lume
1277 1

Un al treilea lot de ajutor militar american a sosit în Ucraina, transmite Noi.md cu referire la defenseromania.ro.

Este ultima tranșă dintr-un ajutor în valoare de 60 de milioane de dolari, oferit de guvernul SUA pentru necesitățile armatei ucrainene.

Ca parte a acestui al treilea lot de ajutor militar au fost livrate muniții de calibru NATO, arme antitanc Javelin, echipamente medicale și alte materiale, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Ne dorim să vedem Ucraina pe drumul spre NATO, o țară liberă și pașnică”, a declarat vineri seară, la ceremonia de primire a ajutoarelor, pe aeroportul de la Kiev, atașatul militar al Ambasadei SUA în Ucraina, colonelul Brittany Stewart.

Transportul cu armament a ajuns la Kiev după recenta vizită în Ucraina a ministrului american al Apărării, Llyod Austin, precizează Radio Europa Liberă.


Într-un mesaj al Ambasadei americane pe Facebook se precizează că înțelegerea cu privire la acordarea acestui ajutor a fost atinsă în luna august, în timpul vizitei președintelui Vladimir Zelenski la Washington, și demonstrează angajamentul continuu al Statelor Unite față de întărirea capacității Ucrainei de a se apăra mai eficient împotriva agresiunii Rusiei.

Primele două tranșe din acest ajutor au ajuns la Kiev pe 10 și 18 octombrie.

Anul acesta, SUA au oferit Ucrainei sprijin militar în valoare de 400 de milioane de dolari, iar de la începutul conflictului din Donbas, din 2014, peste 2,5 miliarde de dolari.

În primăvara anului 2018, Ucraina a primit din Statele Unite primele 37 de lansatoare ATGM Javelin și 210 rachete pentru acestea, sub mandatul preşedintelui Vladimir Zelenski.

Sistemul de rachete Javelin Close Combat - Medium este o rachetă ghidată antitanc portabilă, care poate fi folosită pentru a distruge vehiculele de luptă blindate aflate la o distanță de pînă la 2.500 de metri.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X