X 
Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Femeile afgane protestează împotriva codului vestimentar impus de talibani

14 sep. 2021,, 19:00   Război în Ucraina
2254 0

Femeile din Afganistan au recurs la o campanie pe social media pentru a protesta împotriva unui cod vestimentar impus de talibani, care obligă studentele să poarte vălul islamic (niqab) și hatul larg (abaya), pentru a-și ascunde fața și întreg corpul, transmite Noi.md cu referire la moldova.europalibera.org.

În campania pe rețele, studentele afgane își postează poze în rochii tradiționale colorate. Săptămâna aceasta, guvernul condus de talibani a spus că femeile au voie să meargă la universitate acum, spre deosebire de prima perioadă în care talibanii au guvernat Afganistanul la sfârșitul anilor 90, dar trebuie să respecte cod vestimentar islamic strict.

După ce au alungat de la putere la mijlocul lunii august guvernul afgan susținut de Occident, în timp ce Statele Unite și aliații lor își încheiau retragerea din Afganistan, talibanii au sugerat că s-au modernizat și că și-au schimbat inclusiv atitudinea față de femei și fete.

Dar comunitatea internațională a exprimat îngrijorări. Într-un tweet pe 14 septembrie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au spus că protejarea drepturilor femeilor este esențială pentru viitorul Afganistanului, iar câștigurile în privința egalității obținute în ultimele două decenii în care țara a fost guvernată de guverne sprijinite de Occident trebuie menținute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав