COVID-19 în MOLDOVA

Experiment inedit într-o universitate din Belgia (VIDEO)

Experiment inedit într-o universitate din Belgia (VIDEO)

Toți studenții, cadrele didactice și personalul auxiliar de la Universitatea din Liege, în total 30 de mii de oameni, se vor testa săptămînal pentru COVID-19 din septembrie și pînă la Crăciun. Vor folosi o metodă inventată chiar de cercetătorii din cadrul universității: un test de salivă, transmite digi24.ro.

Deși se știe că nu are o acuratețe la fel de mare precum cel nasofaringian, repetarea testului la fiecare șapte zile ar trebuie să filtreze din rezultatele false. Scopul proiectului este să observe dinamica virusului în comunitate și să ofere eventuale răspunsuri la întrebările pe care le mai avem despre COVID-19.

„Toată lumea va primit kit-uri de prelevare. A doua zi, returnează tubul cu proba recoltată chiar de ei. Toate tuburile ajung aici, în laborator, pentru testare. Oamenii vor putea să consulte rezultatele pe un site. E o testare în masă care ne va permite să înțelegem mai bine incidența bolii, cum se răspîndește cînd studenții se întâlnesc în grupuri”, a explicat cercetătorul Fabrice Bureau de la Universitatea din Liege.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load