TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Descoperire despre creierele diplomaților SUA în urma unor atacuri ciudate în Cuba

Descoperire despre creierele diplomaților SUA în urma unor atacuri ciudate în Cuba

Creierele a 44 de diplomaţi americani, victime ale unor atacuri misterioase în Cuba, prezintă diferenţe faţă de cele ale unui grup de control.

Este concluzia unor cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, care le-au analizat prin imagistică medicală la cererea guvernului american.

Studiul nu identifică o cauză a simptomelor observate la respectivii diplomaţi, dar confirmă modificări la cerebel şi la nivelul materiei albe a creierului.

Între decembrie 2016 şi mai 2018, diplomaţi aflaţi la post în Havana, precum şi rude ale lor, au suferit diverse afecţiuni, inclusiv probleme de echilibru şi vertij, de coordonare, mişcare a ochilor, anxietate, iritabilitate şi ceea ce victimele au numit o “ceaţă cognitivă”.


Unii s-au refăcut, dar alţii continuă să se trateze. Şi Canada a înregistrat 14 “victime” şi a chemat în ţară majoritatea personalului său în luna ianuarie.

Au circulat în presă speculaţii despre misterioase “atacuri acustice” sau cu microunde. Cuba respinge orice responsabilitate pentru acest fenomen ciudat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load