TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coreea de Sud, vine în ajutorul Coreei de Nord

Coreea de Sud, vine în ajutorul Coreei de Nord

Coreea de Sud a anunţat că a deblocat miercuri 8 milioane de dolari în ajutor umanitar pentru Nordul înfometat, în contextul în care arsenalul nuclear al Phenianului şi relaţiile intercoreene sunt în impas, relatează AFP.

Acesta este primul ajutor de acest tip furnizat de Seul Phenianului din 2015, după ce Coreea de Nord a avut cele mai proaste recolte din ultimul deceniu, potrivit ONU, potrivit Agerpres. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in încearcă să restabilească legături diplomatice între Phenian şi Washington după eşecul summitului de la Hanoi din februarie.

Acesta este primul ajutor de acest tip furnizat de Seul Phenianului din 2015, după ce Coreea de Nord a avut cele mai proaste recolte din ultimul deceniu, potrivit ONU, potrivit Agerpres. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in încearcă să restabilească legături diplomatice între Phenian şi Washington după eşecul summitului de la Hanoi din februarie. Atunci liderul nord-coreean Kim Jong Un şi omologul său american Donald Trump nu au reuşit să ajungă la o înţelegere privind renunţarea de către Phenian la programul său nuclear în schimbul unei ridicări a sancţiunilor.

Peste zece milioane de nord-coreeni, aproximativ 40% din populaţie, suferă de grave lipsuri alimentare, un procent stabil în raport cu ultimii ani, potrivit estimărilor recente ale ONU.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load