COVID-19 în MOLDOVA

Companiile britanice vor primi £1.000 pentru fiecare stagiar angajat

Companiile britanice vor primi £1.000 pentru fiecare stagiar angajat

În urma planului de recuperare a economiei, companiile britanice vor primi din partea guvernului bonusuri de pînă la 1.000 de lire dacă vor angaja tineri pe posturi de stagiari.

Ministrul finanţelor Rishi Sunak va anunţa „bugetul de urgenţă” miercuri, 8 iulie, inaugurînd astfel o serie de măsuri care vizează crearea a mii de locuri de muncă în contextul pandemiei de COVID-19, informează zf.ro cu referire la Sky News.

Bonusurile pentru angajatorii englezi vor veni prin intermediul unei scheme de 111 milioane de lire care va acorda în mod direct subvenţii către noii angajaţi.


Banii vor fi disponibili pentru tinerii cu vîrste cuprinse între 16 şi 24 de ani şi vor fi limitaţi la 10 locuri de muncă per angajator, sau 10.000 de lire. De asemenea, companiile vor cheltui banii după bunul plac în condiţiile în care angajaţii vor fi instruiţi corespunzător.

Schema va ajuta mii de tineri să îşi găsească un loc de muncă şi va intra în vigoare începînd cu luna septembrie. Săptămîna trecută, prim-ministrul Boris Johnson a promis investiţii de 5 miliarde de lire în infrastructură, şcoli şi spitale.

Principalul economist al Băncii Angliei – Andy Haldane – a declarat că economia Marii Britanii îşi revine într-un ritm mult mai rapid decît estimările iniţiale, însă a avertizat că nivelul inflaţiei poate creşte substanţial în viitorul apropiat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load