COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Comisia Europeană va monitoriza răspîndirea COVID-19 prin intermediul datelor obținute de la operatorii telecom

Comisia Europeană va monitoriza răspîndirea COVID-19 prin intermediul datelor obținute de la operatorii telecom

Mai mulți operatori europeni de telecomunicați vor furniza informați despre utilizatori, în scopul combaterii crizei de coronavirus. Datele vor fi utilizate pentru monitorizarea persoanelor aflate în carantină și, conform acordului între acordul telecom și Comisia Europeană, vor fi șterse la finalul pandemiei.

Mai mulți operatori telecom între care Orange, Deutsche Telekom și Vodafone au încheiat un acord cu autoritățile europene pentru furnizarea de informații despre utilizatori. Conform grupului de lobby GSM Association (GSMA), măsura a fost adoptată în urma unei întîlniri cu reprezentanții Comisiei Europene.

Monitorizarea utilizatorilor de smartphone la nivelul Uniunii Europene este o premieră, pînă în prezent genul acesta de măsuri fiind adoptate doar la nivel national, De aceea, există numeroase voci care își exprimă îngrijorarea că guvernele vor ajunge să supravegheze proprii cetățeni. Pe de altă parte, Comisia Europeană dă asigurări că utilizatorii de tehnologie vor fi sub protecția anonimatului, iar datele despre deplasările lor vor fi folosite doar pentru combaterea răspîndirii noului epidemiei, iar după soluționarea crizei vor fi șterse.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load