COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China a fost dată în judecată din cauza coronavirusului

China a fost dată în judecată din cauza coronavirusului

Avocatul american Larry Klayman și grupul său de avocatură Freedom Watch, împreună cu compania Buzz Photos (Texas), au intentat un proces împotriva guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei, solicitînd despăgubiri de 20 de trilioane de dolari.

Reclamanții declară că virusul COVID-19 este rezultatul unei arme biologice pregătite de autoritățile chineze, notează Forbes.ro, care citează Business Today.

Reclamanții au acuzat China că a generat numărul de morți ai pandemiei, a furnizat sprijin material teroriștilor, a conspirat pentru a provoca răni și moartea cetățenilor americani, potrivit Forbes.ro. Astfel, reclamanții susțin că virusul a fost scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan și că a fost „proiectat” de China pentru a ucide populațiile în masă. Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă teroristă, a menționat avocatul Larry Klayman.


Grupul american citează mai multe rapoarte media care au spus că a existat un singur laborator de microbiologie în China, care a gestionat viruși avansați precum noul coronavirus – în Wuhan. Acuzații la adresa Chinei au venit și din partea organizației non-guvernamentale Reporters sans frontieres (RSF), potrivit căreia, coronavirusul a devenit pandemie pentru că presa chineză nu este liberă.

Potrivit unui comunicat al organizației RSF, fără controlul şi cenzura impuse de autorităţi, presa chineză ar fi informat mult mai devreme publicul despre gravitatea epidemiei de coronavirus, salvînd mii de vieţi şi evitînd – poate – pandemia. La nivel mondial, virusul COVID-19 a infectat peste 735.000 de persoane, iar 34.804 și-au pierdut viața, arată cel mai recent bilanț worldometers.info.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load