COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Biden ar trebui să se pregătească de o "discuție pe tonuri ridicate" cu Zelensky

29 iul. 12:15   În lume
1603 1

Președintele american Joseph Biden ar trebui să se pregătească de o "discuție pe tonuri ridicate" cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky din cauza deciziei sale de a permite Rusiei să finalizeze gazoductul Nord Stream-2.

Despre acest lucru a declarat șeful fracțiunii de guvernămînt a Radei Supreme "Sluga Naroda", David Arahamia în emisia postului de televiziune "Ucraina 24".

Potrivit acestuia, acum autoritățile ucrainene "primesc zeci de scrisori" de la congresmenii americani din ambele partide care au rămas nemulțumiți de decizia administrației prezidențiale cu privire la proiect. Deputatul a spus că mulți dintre ei vor dori să se întâlnească cu liderul ucrainean, deși data vizitei sale în SUA (30 august) nimerește în perioada de vacanță a Congresului.

Această situație, potrivit politicianului, ar trebui să-l forțeze pe Biden să privească situația "prin ochii partenerului său" și să introducă noi sancțiuni împotriva Nord Stream-2. "Ei pretind că subestimează lovitura pe care o comit printr-o astfel de acțiune. În limbajul diplomatic, se spune că "sîntem profund alarmați", iar în limbajul non-diplomatic, oamenii vorbesc așa cum este", a explicat Arahamia.

Pe 21 iulie, SUA au anunțat detaliile acordului cu Germania privind Nord Stream-2. Washingtonul nu va împiedica finalizarea construcției sale în apele teritoriale ale Germaniei, însă Berlinul își va asuma obligațiile de prelungire a contractului actual pentru tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei. Dacă Moscova va refuza să semneze acordul corespunzător cu Kievul și folosește obiectul pentru presiune politică, vor fi impuse sancțiuni împotriva acestuia.


Ca răspuns la acord, autoritățile ucrainene l-au criticat dur pe președintele Biden și cancelarul german Angela Merkel. Kievul a dat asigurări că nu a primit garanții de securitate energetică din partea Berlinului și Washingtonului și a promis că va lupta împotriva implementării proiectului pînă la capăt.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽