COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Biden ar trebui să se pregătească de o "discuție pe tonuri ridicate" cu Zelensky

29 iul. 12:15   În lume
1711 1

Președintele american Joseph Biden ar trebui să se pregătească de o "discuție pe tonuri ridicate" cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky din cauza deciziei sale de a permite Rusiei să finalizeze gazoductul Nord Stream-2.

Despre acest lucru a declarat șeful fracțiunii de guvernămînt a Radei Supreme "Sluga Naroda", David Arahamia în emisia postului de televiziune "Ucraina 24".

Potrivit acestuia, acum autoritățile ucrainene "primesc zeci de scrisori" de la congresmenii americani din ambele partide care au rămas nemulțumiți de decizia administrației prezidențiale cu privire la proiect. Deputatul a spus că mulți dintre ei vor dori să se întâlnească cu liderul ucrainean, deși data vizitei sale în SUA (30 august) nimerește în perioada de vacanță a Congresului.

Această situație, potrivit politicianului, ar trebui să-l forțeze pe Biden să privească situația "prin ochii partenerului său" și să introducă noi sancțiuni împotriva Nord Stream-2. "Ei pretind că subestimează lovitura pe care o comit printr-o astfel de acțiune. În limbajul diplomatic, se spune că "sîntem profund alarmați", iar în limbajul non-diplomatic, oamenii vorbesc așa cum este", a explicat Arahamia.

Pe 21 iulie, SUA au anunțat detaliile acordului cu Germania privind Nord Stream-2. Washingtonul nu va împiedica finalizarea construcției sale în apele teritoriale ale Germaniei, însă Berlinul își va asuma obligațiile de prelungire a contractului actual pentru tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei. Dacă Moscova va refuza să semneze acordul corespunzător cu Kievul și folosește obiectul pentru presiune politică, vor fi impuse sancțiuni împotriva acestuia.


Ca răspuns la acord, autoritățile ucrainene l-au criticat dur pe președintele Biden și cancelarul german Angela Merkel. Kievul a dat asigurări că nu a primit garanții de securitate energetică din partea Berlinului și Washingtonului și a promis că va lupta împotriva implementării proiectului pînă la capăt.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽