Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Biden se întîlneşte cu liderii G7 duminică, el condamnînd ”atacul neruşinat” al Iranului

14 apr. 10:40   Externe
2196 0

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întîlni cu liderii G7, duminică, ”pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul neruşinat al Iranului”, se arată într-o declaraţie remisă de Casa Albă şi citată de CNN.

”Echipa mea va colabora cu omologii din regiune. Şi vom rămîne în legătură strînsă cu liderii Israelului”, se arată în declaraţia lui Biden.

”Şi, deşi nu am văzut atacuri asupra forţelor şi centrelor noastre astăzi, vom rămîne vigilenţi la toate ameninţările şi nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja oamenii”, adaugă sursa citată.

Instrumente defensive americane au fost mutate în regiune în cursul acestei săptămîni şi ”au ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele şi rachetele”, se mai arată în declaraţie.

Biden a discutat, de asemenea, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu după atacurile de sîmbătă, ”pentru a reafirma angajamentul ferm al Americii pentru securitatea Israelului”.


”I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra şi de a înfrînge chiar şi atacuri fără precedent – trimiţînd un mesaj clar duşamanilor săi că nu pot ameninţa în realitate securitatea Israelului”, a scris preşedintele.

3
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?