Arheologii au descoperit cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria

Arheologii au descoperit cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria

Arheologii egipteni au descoperit ceea ce pare a fi cel mai mare sarcofag din granit din Alexandria, ce măsoară 2,65 metri.


Sarcofagul masiv era îngropat la aproape 5 metri adîncime, alături de el fiind sculptura unui craniu din alabastru ce probabil înfăţisează persoana înhumată. Mail Online scrie că sicriul străvechi ar fi rămas neatins din momentul îngropării, în urmă cu mii de ani, în perioada Ptolemeică. 


Cercetătorii au inspectat terenul unui localnic înainte de a fi construită o locuinţă. Aceştia au descoperit sicriul îngropat la 5 metri adîncime. Sarcofagul face parte din perioada Ptolemeică ce a durat aproximativ 300 de ani, din 332 pînă în 30 î.Hr., ceea ce face obiectul să aibă cel puţin 2.000 de ani vechime. Arheologii care au realizat excavările au descoperit sarcofagul din granit negru ce are 185 de centimetri înălţime, 265 de centimetri în lungime şi 165 de centimetri lăţime. Stratul de ciment descoperit între sarcofag şi capac indică faptul că nu a fost deschis de la momentul sigilării. Persoana care este îngropată în interiorul şi identitatea acestuia rămîne încă un mister pentru specialişti. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load