COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Arabia Saudită: O rachetă interceptată pe cerul capitalei Riad

Arabia Saudită: O rachetă interceptată pe cerul capitalei Riad

O rachetă a fost "interceptată şi distrusă" pe cerul Riadului în cursul nopţii de sîmbătă spre duminică, a anunţat televiziunea publică saudită Al Ekhbariya, citînd coaliţia militară care intervine în Yemen împotriva rebelilor houthi, scrie AFP.

"Coaliţia confirmă interceptarea şi distrugerea unei rachete balistice pe cerul Riadului", a precizat canalul TV.

Cel puţin trei explozii au fost auzite în noapte, potrivit mai multor corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Acest atac dejucat, care nu a fost revendicat deocamdată, a avut loc în timp ce guvernul yemenit, sprijinit de coaliţia condusă de Riad, şi rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au primit favorabil apelul ONU la o "încetare a focului imediată şi mondială" în faţa ameninţării comune a noului coronavirus.

Atacul a intervenit în momentul celei de-a cincea aniversări a intrării coaliţiei în conflictul din Yemen pentru a lupta împotriva rebelilor houthi, grup de insurgenţi veniţi din nordul ţării care a cucerit vaste regiuni din ţară, printre care capitala Sanaa în 2014.

Houthi au revendicat deja mai multe atacuri pe teritoriul saudit, printre care o serie de raiduri în septembrie 2019 împotriva unor instalaţii petroliere majore care au provocat importante pagube şi au redus la jumătate producţia de ţiţei.

Arabia Saudită şi aliaţii săi americani au acuzat atunci Iranul, care a dezminţit, că s-ar afla în spatele atacurilor respective.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load