COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile din Noua Zeelandă au fost amînate pentru o lună

Alegerile din Noua Zeelandă au fost amînate pentru o lună

Premierul Jacinda Ardern a anunţat luni amînarea cu patru săptămîni a alegerilor generale din Noua Zeelandă ca urmare a revenirii pandemiei de Covid-19, scrie Agerpres, citînd AFP.

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amînate pînă pe 17 octombrie.

"Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămîni şi oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor", a declarat Jacinda Ardern.


Premierul de centru-stîngă neo-zeelandez se afla sub presiunea amînării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămîne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării.

Ardern a ordonat vineri izolarea Auckland-ului pînă pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de Covid-19.

Prim-ministrul a recunoscut că în ţară există o mare anxietate cu privire la revenirea virusului, depistat marţi la patru persoane din Auckland. Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Jacinda Ardern se situează foarte bine în sondajele de opinie, cu o rată a popularităţii de aproximativ 60%, sprijin datorat modului în care a gestionat pandemia de Covid-19, atacurile asupra moscheilor din Christchurch de anul trecut şi erupţia vulcanică de pe White Island.

Partidul Laburist, din care face parte, este în poziţia de a cîştiga singur alegerile, fără a mai avea nevoie de formaţiunile politice mai mici cu care a format o coaliţie în perioada mandatului legislativ care se încheie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load