Administrația Zelenski promite Rusiei o politică a "biciului și bîtei"

Administrația Zelenski promite Rusiei o politică a "biciului și bîtei"

Șeful administrației prezidențiale a lui Vladimir Zelenski, Andrei Bogdan, la postul de televiziune "112 Ucraina", a menționat motivul pentru care a cerut de la Statele Unite înăsprirea sancțiunilor anti-ruse.


Potrivit lui, acesta a fost un răspuns la "tăcerea" Moscovei cu privire la inițiativele propuse, în special în ceea ce privește negocierile privind eliberarea marinarilor ucraineni deținuți.


În același timp, Bogdan a menționat că Ucraina sub conducerea lui Zelenski va sprijini o politică a "bicului și bîtei" în raport cu Rusia.


Kievul este gata de compromis, de dicuții și de rezolvarea pașnică a conflictul, dar Moscova nu este încă de acord cu acest lucru, a spus el.


În timpul inaugurării, Zelenski a declarat că este pregătit pentru un dialog privind rezolvarea situației din Donbas și că primul pas spre începutul său ar fi eliberarea persoanelor deținute.


La rîndul său, șeful Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a menționat că președintele ucrainean ar fi mai bine să înceapă discuția privind acordurile de la Minsk cu prevederea privind schimbul de deținuți după principiul "toți pentru toți".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load