Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Coreea de Sud şi-a avertizat locuitorii să fie în alertă

29 mai. 09:45   Externe
2035 0

Coreea de Sud şi-a avertizat locuitorii din apropierea graniţei cu Coreea de Nord să fie în alertă după ce în presă au apărut relatări conform cărora au fost detectate peste 90 de baloane care transportau diverse obiecte, inclusiv ceea ce părea a fi gunoi.

Armata din Coreea de Sud a afirmat că obiecte neidentificate despre care se crede că sînt din Coreea de Nord au fost văzute în apropierea graniţei fortificate şi a cerut oamenilor să stea deoparte şi să anunţe Armata sau Poliţia.

Pînă miercuri, au fost detectate peste 90 de baloane, unele aterizînd, iar altele fiind încă în aer, a relatat o sursă militară, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Fotografiile publicate în presa sud-coreeană arată un balon alb cu o pungă de plastic legată de el, iar într-o altă imagine se vede un balon căzut, cu gunoi împrăştiat în jurul său.

Viceministrul Apărării din Coreea de Nord a avertizat anterior că ”mormane de deşuri din hîrtie şi gunoi” vor fi trimise în Sud, ca răspunsul la faptul că această ţară a făcut să zboare ”lucruri murdare” în Nord.


De cîţiva ani, activişti din Coreea de Sud au trimis baloane în Coreea de Nord cu pliante în care îi critică pe conducători.

0
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?