COVID-19 în MOLDOVA

A fost anulată izolarea pentru persoanele care sosesc în Rusia cu zboruri regulate

A fost anulată izolarea pentru persoanele care sosesc în Rusia cu zboruri regulate

Rospotrebnadzor a anunțat că din15 iulie 2020 a fost anulată izolarea de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul Federației Ruse cu zboruri regulate din țările cu care se preconizează reluarea comunicării aeriene.

După cum a menționat Rospotrebnadzor, în conformitate cu hotărîrea, toți cetățenii străini care sosesc cu zboruri regulate pe teritoriul Federației Ruse trebuie să prezinte un document cu rezultat negativ la testul COVID-19 prin metoda RPL, făcut cu cel mult trei zile calendaristice înainte de sosire pe teritoriul Federației Ruse.

În absența unui document medical care să confirme rezultatul de laborator negativ la Covid, aceștia sunt obligați să efectueze un examen de laborator pe teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile calendaristice.


La bordul avionului, pasagerii vor trebui să completeze un chestionar în limba engleză sau rusă.

În același timp, la bordul aeronavei s-ar putea să nu fie admise persoanele fără un document medical care confirmă rezultatul negativ al studiului prin PCR pentru COVID-19 (la decizia companiei aeriene de transport).

Între timp, cetățenii ruși care sosesc cu zboruri regulate din țări străine, la înregistrarea pe portalul Serviciului de stat trebuie să completeze un formular special. În termen de 3 zile calendaristice, aceștia ar trebui să descarce în formularul menționat rezultatele testului la coronavirus, iar la bordul aeronavei – să completeze formularul atașat în limba rusă.

Rospotrebnadzor cere să se atragă atenție la faptului că izolarea persoanelor care sosesc și au sosit din statele străine cu zboruri "charter" rămîne în vigoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load